Många har en föreställning om att det är superbilligt att shoppa i taxfree på flygplatsen eller i taxfreebutiker utomland, men det stämmer inte riktigt. Idag kan du faktiskt göra bättre kap när du shoppar online via olika onlinebutiker och antar deras olika erbjudanden – så frågan är om taxfree-eran nu är över?

Är det billigare att shoppa online med hjälp av ett gratiserbjudande än vad det är att shoppa loss i taxfreen inför en resa? Ja det verkar inte bättre. I en nyligen genomförd undersökning så visas det tydligt hur det faktiskt går att få bättre erbjudanden via nätets olika erbjudanden än vad det är man får i taxfreebutiken eller i flygplanet. Positivt i det hela är att man numera inte behöver åka utomlands för att kunna göra shoppingkap, allt som behövs är en internetuppkoppling och lite koll på vart någonstans man kan hitta de mest förmånliga rabatterna.

”Tre för två på mascara och billiga ansiktskrämer lockar många på vägen till flygplanet. Men att handla skönhetsprodukter på taxfree är inte alltid lika billigt som man kan tro. Enligt en undersökning gjord av prisjämförelsesajten Prisjakt är 55 av 61 skönhetsprodukter billigare på nätet än vad de är i svenska taxfree-butiker.” läs mer här på Aftonbladet.

Undersökningen som jämförelsesajten gjort visade snabbt att de produkter* man tittade på faktiskt var 25 procent billigare på nätet än i taxfreen och på flygplatsbutikerna var det ofta erbjudanden om ta tre betala för två – vilka också visade sig vara billigare online.

*I undersökningen analyserade man priserna på parfym, ansiktskräm, lotion, mascara, läppglans och liknande produkter som ofta inhandlas på flygplatser eller på planet.