Väskan är en av de viktigaste accessoarerna, och man kan egentligen ha hur många som helst. Men har man begränsat med utrymme, vilket de flesta av oss har, ska man kanske tänka över vilka väskor man egentligen behöver.Tre identiska portföljer

Hur många väskor man behöver beror mycket på vad man arbetar med, vad man gör på fritiden, och hur man tar sig till och från sitt arbete, eller platsen där man studerar. Vissa arbeten är förknippade med portföljer, även om portföljen idag för det mesta är ersatt av en datorväska. För den som måste vara välklädd på jobbet finns det dock egentligen inget alternativ: det måste vara en portfölj. Precis som när det gäller skor och kostymer finns det ingen övre gräns för vad en portfölj kan kosta.

Har man en aktiv fritid äger man minst en ryggsäck, oftast flera. Ryggsäcken är den mest ergonomiska väskan, vilket gjort den till det givna valet för friluftsliv av alla slag, från fjällvandring till långfärdsskridskor. I det sistnämnda fallet fungerar ryggsäcken också som flythjälp. En nackdel är dock att ryggsäckar designade för friluftsliv ofta ser ut just som de designats för friluftsliv, vilket gör att de fungerar sämre i en urban miljö, och framför allt inte på en advokatbyrå. Det är en anledning till att vi inte ser fler ryggsäckar i stadsmiljö.

Väskor för resa

Till vardags klarar man sig kanske med en väska, men det som får många att köpa ytterligare väskor är resandet. Ska man vara borta länge väljer man en hård resväska, som rymmer mycket. Men för en kortare resa med flyg passar en kabinväska bättre. Den är även bra som komplement till den stora väskan, och kan gå som handbagage på en längre resa.

Ska man däremot resa bort över helgen, och kanske inte ens flyga utan resa med tåg eller liknande, räcker en weekendbag långt.