Aldrig förr har det varit lättare att vara snygg på sommaren – det bekväma modet välkomnar löst sittande kläder, naturliga frisyrer och fokuset lägger vi istället på accessoarerna. Här kommer de snygga ting du bör applicera på hår, händer, armar och kropp för rätt sommarlook.

I år är det bohemiska modet väldigt stort, speciellt för kvinnorna. Med det kan du egentligen enbart ha en snygg enkel sommarklänning – blommig, mönstrad eller enfärgad – och sedan pryda dig med accessoarer. Om det bohemiska tilltalar dig bör du anamma smycken i trä och naturfärger. Det ger en jordnära känsla och du får en naturlig utstrålning. Våga även använda lite större smycken, det gör ingenting om de syns och sticker ut eftersom modet klädmässigt är ganska diskret. Stora ringar i öronen är till exempel någonting som verkligen kan lyfta en enkel look till någonting extra: tänk dig en svart långklänning, ett enkelt silver armband och matchande ringar storlek enorma i öronen och du är klar för en kväll på stan.

Männen då?

Även för dem är det accessoarer som ger en snygg look, men inte riktigt på samma sätt som för kvinnor. För männen handlar det mycket om hattar, väskor och skärp och klockor – och de får gärna användas samtidigt. Som klocka rekommenderas klockor med nato armband och gärna då den klassiska i röd och blått, det är en perfekt klocka att ha till en vit skjorta och ett par mörka shorts. Ska du iväg på en tillställning kan du dessutom matcha klockan med slips eller fluga.

En annan snygg accessoar som alla killar bör ta till sig är smycken, någon som kommer bli allt vanligare på modemarknaden även för män. ManSkovårdskitliga smycken är inte lika glittriga som de kvinnliga utan består mer av det simpla. Men det finns väldigt mycket snyggt, som till exempel det armband som man lyfter i Cafés artikel här (se punkt 6).

Självklart är det även denna sommaren det viktigaste att du är bekväm i dina kläder för att få den ultimata looken, ditt självförtroende lyser genom oavsett vad du klär dig och du ska alltid fokusera på just det. Men det är klart, med lite snygga accessoarer känner man sig oftast lite snyggare än vanligt.