Kavajer i butikSommar betyder förhoppningsvis sol, bad, grillning och andra utomhusaktiviteter. Även om det skulle bli en klassisk svensk sommar med regn och rusk vill man dock ha en somrigare stil, och det gäller såväl kläder som accessoarer.

Sommaren innebär rent modemässigt plagg som linnekavajer, loafers och badbyxor. Men sommaren handlar också mycket om accessoarer av olika slag. Den vanliga kostymklockan kanske byts ut mot en tåligare dykarklocka, som man kan ha både på stranden och i vattnet, och slipsen byts ut mot en scarf. Eftersom vi nordbor på sommaren gärna klär oss i lite ljusare färger bör accessoarerna följa efter. Om man har bröstnäsduk i fickan på kavajen på hösten och vintern passar det bra att byta till en näsduk i ljusare färg när man byter ut sin kavaj i ull mot en i linne inför sommaren. Näsdukar i somriga färger kan man hitta nästan överallt där man kan hitta näsdukar i mer dova färger.

Andra sätt att addera färg

Om du gärna har t-shirt under kavajen på sommaren kan det känna lite konstigt med en bröstnäsduk. Om man trivs bäst i t-shirt, byxor och kavaj i ganska diskreta färger, men ändå vill ha något som sticker ut lite, har man ändå några valmöjligheter. Armbanden som synts kring var och varannan mans handled de senaste åren är som gjorda för att liva upp en kavaj under sommaren. Eller så kan man välja ett bälte, gärna flätat, i flera färger. Andersons är ett märke som trots sitt namn faktiskt är italienskt, och som har flera flätade bälten i canvas, bestående av trådar i många olika färger. De finns att köpa bl.a. hos den populära svenska webbshopen Care of Carl. Det finns naturligtvis många andra bälten också, som går att få i fler färger än brunt och svart. Gå till din lokala herrekipering och fråga, om du inte vill handla på nätet.